De Panne

Bezoek De Panne

Waar vind ik een restaurant? Wat is er te beleven?  Wat kan ik bezoeken?

Het Parkhotel ligt in de prestigieuze Dumontwijk. Deze wijk werd 100 jaar geleden gebouwd in Engels geïnspireerde cottagestijl.  Vanaf de jaren 20 kwamen er modernistische villa’s bij. De site van de heer Decoussemaeker geeft u meer info over deze uitzonderlijke wijk
De Zeelaan en de Duinkerkelaan tellen talloze leuke boetieks.  Cultuurhuis De Scharbiellie toont exotische kunst en gebruiksvoorwerpen.

Dé trekpleister van De Panne is natuurlijk het mooie zandstrand.  Het strand is ideaal om te zonnebaden, zwemmen en zandkastelen te bouwen.  Wil je kiten of zoek je de eenzaamheid op? Kuier weg van het dorpscentrum en vind een zandstrand helemaal voor jou alleen.

Uniek zijn de natuurgebieden in en rond De Panne, met duinlandschappen en een rijke fauna en flora.  Je kan er wandelen, joggen, paardrijden en mountainbiken.

  • De ‘Westhoek’ is het grootste ononderbroken duinlandschap, waar 1/3 van alle Vlaamse flora vertegenwoordigd is.
  • De ‘Oosthoekduinen’ is een klein duin- en bosgebied met een rijke variatie: van kale stuifduinen, mosvlakten en duingraslanden tot bloemrijk struweel, bos en vochtig grasland met knotwilgen. Je ziet er Schotse hooglandrunderen grazen.
  • De ‘Houtsaegerduinen’ en het ‘Kerkepannebos’ bieden een uniek droog duinlandschap met mos-, korstmos-, en buntgrasvegetaties, duinkalkgraslanden en zeldzame plantensoorten.
  • Het ‘Calmeynbos’ biedt een rijke fauna en flora, mountainbike- en een ruiterpad.

VBNC De Nachtegaal en Natuurpunt organiseren begeleide wandelingen.
De Panne is een goede uitvalsbasis voor om de Westhoek verder te verkennen, per fiets of met de wagen: lekkere streekproducten, Ieper en de sites uit de Grooten Oorlog, Delvauxmuseum in Koksijde, …

Wandeltips

Wandeltip 1: Wandelen langsheen de natuurpracht van De Panne    8.4km

Wandeltip 2: Zin in Zee - Wandelen in De Panne    9.9km

Wandeltip 3 : www.decoussemaeker.be/dumontwijk

 

      Foto's genomen vanuit het Parkhotel !!