Logo-Parkhotel

Hotelverhaal

Gestart begin 20ste eeuw als “Luna Park”, soort pretparkje.

 Droeg later de naam “hotel du Parc” en het hotel werd jarenlang uitgebaat door de eigenaars, J. Bruynooghe-Van Hoecke. 

 

De familie van Hoecke had 7 kinderen waarvan de 2 zonen en 5 dochters. De zonen Gustaaf, Victor en de dochters Clara en Margriet werkten  in hotel du Parc. Clara nam de leiding en was vooral gekend als ‘Clara van Park’ .

De man van Margriet  was een Frans-Joodse kok die werd terechtgesteld in Auswitch.

 

Nadien werd het hotel door André Beghin overgenomen. (Hij was “maître-rôtisseur” in een beroemd hotel in Londen en in het hotel “Metropole” te Brussel). Zijn indrukwekkende CV kan je hiernaast bewonderen. Hij zorgde er ook voor dat het restaurant een ster bekwam in de Guide Michelin. Zijn bekenste gerecht was Sole au vin blanc et poulet archiduc.

Volgens betrouwbare bronnen, stond er, tijdens de oorlog, een Duitse bunker in de tuin , kant Hoge Duinenlaan, die bevindt zich nog onder de tuin.

 

Een vaste bewoner was heldpiloot uit W O I, Willy Coppens d’Houthulst. Hij was een tegenstander van burgemeester Raf Verstele en heeft verschillende pamfletten geschreven tegen hem. Die waren te koop bij de boekhandel Leroy, Zeelaan. 
Eén van de vaste klanten was Achiel Van Acker, drie maal premier van België 
(in 1945 - 1946 - 1954).
De banketten van Horeca-Westkust (toen De Panne-Koksijde-Veurne) , onder voorzitterschap van Michel Demeyer (hotel Royal) en Lucien Pelfrene , hadden hier altijd plaats.

Nadien werd het Parkhotel gekocht door de  sociale dienst van de post (Pensoc) als vankantiehuis voor hun medewerkers.

Sinds november 2007 zijn wij de fiere eigenaars van het Parkhotel dat nu opnieuw een groen rustpunt is voor de Pannenaars en onze gasten.

 


Ons team

Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen zich in het Parkhotel welkom en thuis voelt. Een kamer in het parkhotel is niet alleen een overnachtingsplek, het is een ervaring op zich. Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Alle medewerkers van het Parkhotel werken daarom hard om het u zo goed mogelijk naar de zin te maken. Daarom stellen wij ons graag aan u voor.

Burcho Van Den Kerkhove
Eigenaar/ Zaakvoerder

Burcho Van den Kerkhove : Geboren te Sint Amandsberg en afgestuurd aan de Erasmushogeschool te Brussel (hotelmanagement) .Burcho heeft van in het begin contact gezocht met lokale boeren en ervoor gezorgd dat het Parkhotel zijn duurzaamheidslabel ‘Green key’ kreeg. Burcho is de man met de goede vooruitstrevende ideeën. Hij heeft een passie voor zijn voetbalclub ‘Club Brugge’ en voor duurzaamheid

Kathleen Devinck
Eigenaar/ Zaakvoerder

Kathleen Devinck : geboren te Brugge en afgestudeerd aan de Erasmushogeschool te Brussel (Hotelmanagement). Ze komt uit een ondernemersfamilie en Kathleen heeft altijd al een passie gehad voor gastvrijheid en haar ervaring opgedaan in mooie zaken. Na als assistent manager voor de Campanille groep te hebben gewerkt, heeft ze samen met Burcho het Prinsenhof hotel in De Panne overgenomen. Sinds 12 jaar zijn ze samen de eigenaars van het Parkhotel.


Judith

Judith is een vaste waarde in ons team en als sinds Hotel Des Princes bij ons werkzaam. Als verantwoordelijke receptie zijn haar werkzaamheden heel divers en is geen enkele dag hetzelfde. Ze kent het reilen en zeilen van elke afdeling en is het aanspreekpunt voor onze gasten.
Haar lievelingsplek in het hotel is de tuin, waar je goed tot rust kan komen en in de Panne kan ze je zeker de Dumontwijk en het natuurreservaat de Westhoek aanbevelen


Jhon

Jhon is gehuwd met Judith en als sinds het begin van het Parkhotel werkzaam bij ons. Veel gasten hebben al kennis kunnen maken met zijn kookkunsten tijdens de wekelijkse BBQ of tijdens de maaltijden in de tuin en ons restaurant.
Jhon zijn favoriete plaats in het hotel is zijn keuken. Tijdens zijn vrije tijd gaat hij graag op het strand vissen.


Fabiola

Fabiola kwam 4 jaar geleden ons team versterken in de housekeeping. Haar werklust en ambitie bleven niet onopgemerkt. Na een jaar hebben we haar talent gebruikt om in de keuken te helpen. Ook hier heeft ze haar snel onmisbaar gemaakt. Haar engagement ten aanzien van het Parkhotel is erg groot. Haar favoriete plek in het parkhotel is de keuken. Ze is leergierig en kookt graag voor de gasten. Ze wandelt graag aan zee en in de Dumontwijk.


Kassem

Al sinds het begin van het Parkhotel is Kassem ‘het gezicht ‘ van de bediening in de tuin en het restaurant. Hij is loyaal en heeft een positieve ingesteldheid. Hij is ook de ideale persoon om nieuwe medewerkers te informeren, motiveren en ondersteunen waardoor ze zich vlug ‘thuis’ voelen bij ons. Zijn favoriete plaats in het hotel is de tuin omdat ze uniek is . In De Panne kan hij Plopsaland, PlopAqua voor de kinderen en het natuurreservaat de Westhoek aanbevelen.
 


Alex

Alex is met Fabiola gehuwd . Hij staat samen met zijn vrouw in de keuken waar ze een perfecte tadem vormen .
Alex helpt vooral met de voorbereidingen en bij het doorgeven tijdens drukke momenten.
Alex is leergiering, daarom is zijn favoriete plaats in het hotel de keuken.
In de Panne kan hij de gezellige drukte van de markt en de zeelaan aanbevelen of een wandeling 
in de duinen.


Anita

Anita zal je elke morgen verwelkomen met een lachend gezicht voor het ontbijt !
Velen kennen haar nog van het ‘het koffiemoment’ in De Panne.
Wij kennen haar vooral als een lieve 
collega en een zeer goede werkkracht.
Haar kennis van kwaliteit en koffie komt zeker ten goede van onze gasten en klanten.
Haar favoriete plaats in het hotel is de veranda omdat er zoveel licht is en omdat je er een mooi overzicht over de tuin hebt.
In de Panne houdt ze van het mooie uitgestrekte strand met de achterliggende duinen, de vele groene wandelroutes 
en zo veel meer


Isabelle

Isabelle is sinds Hotel des Princes werkzaam bij ons en een vaste waarde in ons team. Zij is werkzaam in de housekeeping en helpt ons het perfecte visitekaartje te realiseren. Elke dag zorgt zij ervoor dat de gasten in een propere kamer en mooi opgedekt bed kunnen kruipen.
We kunnen blindelings op haar vertrouwen dat alles altijd piekfijn proper en afgewerkt is.
Onze gasten kennen haar ook voor haar grote hulpvaardigheid. Haar favoriete plaats in het hotel is de tuin met het originele brugje.
In de Panne kan ze rust van de Dumontwijk aanbevelen en de mooie wandelingen in het bos en de duinen.


Natti

Natti is ons zonnetje in huis !
Ze heeft enkele jaren geleden ons team vervolledigd en daar zijn we enorm blij om.
Ze komt altijd opgewekt bij ons werken. Ze is erg hulpvaardig en niets is haar te veel.
In de housekeeping zorgt ze ervoor dat de kamers altijd netjes in orde zijn.
Haar favoriete plaats in het hotel zijn de kamers op de derde verdieping die een mooi uitzicht op de wijk geven. In De Panne is ze het liefst thuis, in De Dumontwijk, waar ze vanop haar balkonnetje een mooi 
uitzicht op de wijk heeft


Yvette

Yvette is al vanaf dag één bij ons werkzaam. Ze is dus onze trouwste medewerkster (21 jaar)!
Momenteel zorgt ze ervoor dat alle was van het hotel proper gewassen en netjes gestreken is. Ze is erg efficiënt en jongere generaties moeten soms het onderspit delven voor haar werklust.
In De Panne is ze ook een gekende goedlachse persoon die altijd klaar staat om iemand te helpen.
Haar favoriete plaats in het Parkhotel is het uitzicht vanuit de hoger gelegen kamers waar je de mooie Belle époque woningen kunt bewonderen.
Haar favoriete plaats in de Panne is de zaterdagse markt waar ze graag een praatje met de marktkramers en de inwoners van De Panne maakt.


Onze jobstudenten 

Onze jobstudenten zijn onmisbaar in het jaar om drukke momenten op te vangen. We zijn blij onze gemotiveerde studenten vaak verschillende jaren opnieuw terug te zien. Andra is bijna elke week aanwezig om mee te helpen in de zaal, kamers en aan het ontbijt ! Ook onze dank voor Margot, Lenka, Mirthe, Louis, Lauke en Neelis om binnenkort weer paraat te staan !